Toriblogi

HISTORIA
Hietalahden kauppahalli vie makumatkalle
by Tomi/ on 15 Feb 2024

Hietalahden kauppahalli vie makumatkalle

Jokainen helsinkiläinen tai ainakin lähes jokainen tietää sekä tuntee Hietalahden. Torin reunalla oleva kauppahalli on ollut paikoillaan jo 1900 -luvun alusta lähtien. Mielenkiintoiselta näyttävä Hietalahden kauppahalli on oletettavasti suunniteltu hevoskasarmiksi venäläisille, mutta todellisuudessa se on toiminut alusta lähtien kauppahallina. Millainen sen historia on? Historiallinen Hietalahden kauppahalli Jos Hietalahden kauppahallia tuijottaa hiukan kauemmin, voi hyvin kuvitella sen suunnittelussa olleen idea hevoskasarmista. Tosin milloinkaan sen käytävillä ei ole kuultu kavionkopsetta, joten tämä mainio idea on haudattu jo aikoja sitten.

YLEISET
Nauti Kesäisestä Merimatkasta – Lautta Korkeasaareen!
by Hemron/ on 08 Aug 2022

Nauti Kesäisestä Merimatkasta – Lautta Korkeasaareen!

Korkeasaaren eläintarha, joka perustettiin vuonna 1889, on maailman vanhimpia eläintarhoja. Eläintarhan tehtävänä oli opettaa ja valistaa kansalaisia, ja luonto- sekä ympäristötietouden edistäminen on edelleen sen tärkeimpiä tehtäviä lajiensuojelun lisäksi. Helsingissä sijaitsevassa eläintarhassa hoidetaan 155 eläinlajia ja 1457 eläinyksilöä, eläinlajeista noin kolmasosa on uhanalaisia. Eläintarhaan pääsee ympäri vuoden Mustikkamaan sillan kautta autolla ja eläintarhan portille saakka Helsingin seudun liikenteen bussilla. Kesäisin lautta Korkeasaareen liikennöi Kauppatorilta. Lautta Korkeasaareen vain 20 minuuttia Korkeasaaren lautta lähtee Kauppatorilta Keisarinluodon laiturista.

TORIVIERAILUJA
Kumpulan Helmi On Lastenvaatteiden Ja -Tarvikkeiden Kirppis
by Hemron/ on 20 Jun 2022

Kumpulan Helmi On Lastenvaatteiden Ja -Tarvikkeiden Kirppis

Kumpulan Helmi on lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden kirppis, jossa on myös kahvila ja shop. Kirpputori on myynyt lasten second hand -vaatteita jo yli 10 vuoden ajan. Kyseessä on siis hyvin monipuolinen ja viihtyisä paikka, jossa voi monipuolisten palveluiden avulla helposti viettää pidemmänkin aikaa. Tuotteiden ostamisen lisäksi paikasta voi myös varata itse pöydän lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden myyntiin. Millainen on Kumpulan Helmi Kirpputori tarjoaa monipuolisen ja suuren valikoiman, joka vaihtuu usein. Uutta tavaraa tulee joka päivä, joten kirppiksellä kannattaa pistäytyä usein löytääkseen parhaimmat löydöt ennen kuin ne viedään nenän edestä.

UUTISET
Helsingin Torit Ovat Kesän Kohokohta
by Hemron/ on 25 Apr 2022

Helsingin Torit Ovat Kesän Kohokohta

Helsingistä on löydettävissä useita loistavia toreja ympäri kaupungin. Varsinkin kesäisin ne ovat todellinen nähtävyys, sillä kauniina kesäpäivänä torilla on mukava kierrellä ja ihmetellä tarjolla olevia tuotteita. Tunnetuin tori Helsingissä on tietenkin Kauppatori, jonka erinomainen sijainti selittää sen pitkälti sen suosiota. Muita käymisen arvoisia toreja ovat Hakaniemen tori sekä Ruoholahdentori. Helsingin toreilla myydään monenlaisia tuotteita Toreilta on löydettävissä paljon mielenkiintoista nähtävää, sillä myyjiä on hyvin monenlaisia. Riippuen aina torista esillä saattaa olla hieman erilaista tavaraa.

UUTISET
Lasten Käytetyt Vaatteet Helsingissä
by Hemron/ on 25 Mar 2022

Lasten Käytetyt Vaatteet Helsingissä

Monilta kirppareilta Helsingistä löytyy lasten käytetyt vaatteet. Näiden lisäksi löytyy pelkästään lastenvaatteisiin ja leluihin erikoistuneita kirppareita. Ne ovatkin todellisia löytöpaikkoja ja niihin kannattaakin käydä tutustumassa oikein ajan kanssa. Vaihtoehtoja löytyy eri puolilta kaupunkia, joten niihin tutustuminen on hyvä aloittaa perehtymällä siihen, mihin suuntaan joutuu kotoa lähtemään. Kauppakeskus Hertsi esittelee lasten käytetyt vaatteet Kauppakeskus Hertsi Herttoniemessä on täydellinen lastenvaatteiden second hand -myymälä. Se on viihtyisä sekä sieltä löytää todella paljon vaatteita monen ikäisille lapsille.

UUTISET
Kuinka Kirpputorit Netissä Toimivat?
by Hemron/ on 18 Jan 2022

Kuinka Kirpputorit Netissä Toimivat?

Kirpputorit netissä tarjoavat mahdollisuuden tehdä ostoksia jopa eri puolilta Suomea. Eri kirpputorit toimivat kuitenkin eri tavoin ja osa nettikirppiksistä on voitu suunnata vain tietyn alueen asukkaille. Tällöin tavaroita ei yleensä tarvitse postittaa vain ostaja voi hakea ne jopa myyjän kotoa tai sovitusta paikasta. Netin kirpputoreilla on monia muitakin eroja, sillä jokainen näistä lukuisista kirpputoreista on erilainen. Kirpputorit netissä kannattaa valita huolella On tosiasia, että netissä ostaessa tai myydessä voi joutua huijatuksi.

YLEISET
Keltainen Aitta
by Hemron/ on 31 Oct 2021

Keltainen Aitta

Miten ihmeessä Oulun Keltainen aitta liittyy toriin? Aittahan on Oulun suosituin ravintola ja sen sanotaankin olevan ”olohuoneesi torilla”. Siinäpä se seisoo torin laidalla, joten kyllä se on ansainnut paikkansa myös tälläkin sivustolla. Kauniilla ja aurinkoisella ilmalla aurinko paista terassille aamusta iltaan, joten mikä on viihtyessä. Siksi paikasta onkin tullut niin suosittu, että se on syytä mainita torien joukossa. Talvella tämä paikka on tunnelmallinen ja siellä voi viettää aikaa ystävien kanssa.

YLEISET
Internetin Sensuuri Suomessa
by Hemron/ on 03 Sep 2021

Internetin Sensuuri Suomessa

Puhuttaessa Internetin sensuurista useimmille meistä tulee ensimmäisenä mieleen maat, kuten Kiina ja Pohjois-Korea. Totuus on kuitenkin se, että internetiä sensuroidaan joka puolella maailmaa. Sensuuri Suomessa on siis myös tosiasia. Sensuuri länsimaissa on kuitenkin erilaista kuin totalitaristisissa valtiossa. Länsimaissa sananvapautta ei pyritä yhtä radikaalisti rajoittamaan kuin esimerkiksi Kiinassa. Sen sijaan viranomaiset haluavat suojata kansalaisia rikolliselta materiaalilta ja erilaiselta valheelliselta tiedolta, jolla pyritään vaikuttamaan kansalaisiin. Mitä internetin sensuuri Suomessa käytännössä tarkoittaa? Suomessa viranomaiset myös pyrkivät valvomaan sitä, mitä internetissä on saatavilla.

UUTISET
Tori.Fi Koirat Ja Muut Eläimet Kaupan
by Hemron/ on 21 Apr 2021

Tori.Fi Koirat Ja Muut Eläimet Kaupan

Netissä on eläimiä myytävänä suhteellisen paljon. Nyt siihen on odotettavissa vähitellen rajoitusta, koska eläinsuojelulainsäädännöllä halutaan välttää alan bulvaanit. Tori.fi koirat -palstalla on tarjolla paljon koiria eri puolelta Suomea ja se onkin yksi varsin suosittu osto- ja myyntipaikka. Koirien lisäksi sieltä löytyy myös kissoja sekä muitakin eläimiä. Myyjän luotettavuudella onkin ostotilanteessa tärkeä merkitys ja siksi myyjistä halutaankin karsia ne, jotka eivät ole niin vastuullisesti toimineet. Tori.fi koirat sekä toisaalta kissat tarvitsevat tunnistusmerkinnän ja rekisterin.

TORIVIERAILUJA
Tampereen Torit
by Hemron/ on 27 Jul 2017

Tampereen Torit

Olemme aiemmissa postauksissa muutaman kerran maininneet Tampereen torit, mutta nyt on aika paneutua niihin tarkemmin, sillä Tampere jos mikä, on tunnettu torikulttuurin vaalimisestaan! Tästä kielii esimerkiksi se, että Tampereella on tällä hetkellä jopa kolme torikauppaa vakituisesti harjoittavaa toria. Näiden kolmen torin lisäksi kaupungin keskustassa vaikuttaa Keskustori. Se onkin aktiivinen tapahtumatori, jossa järjestetään monia erilaisia markkinoita ja vilkkaita kesätapahtumia. Joka joulu tämä Keskustori myös muuntautuu joulukuun ajaksi Joulutorin tapahtumapaikaksi. Muut torit ovat nimeltään Tammelantori, Laukontori ja Hervannantori.

TORIVIERAILUJA
Kuopion Tori
by Hemron/ on 13 Jul 2017

Kuopion Tori

Mualiman napa eli Kuopion kauppatori on yksi kaikkein tunnetuimmista Kuopion tarjoamista nähtävyyksistä. Nykyisellä paikallaan se on sijainnut jo niinkin kauan kuin vuodesta 1818 saakka. Torina se toimi vuoteen 1856, jonka jälkeen se muuttui varsinaisesti kauppatoriksi. Sitä ympäröivät liikenteeltä suljetut kävelykadut. Historia ulottuu todellakin jopa yli 200 vuoden päähän ja kiehtovia käänteitäkään ei historiasta puutu. Sijainti Kauppatorin alueen koko on kaiken kaikkiaan noin 130 x 174 metriä ja pinta-alaltaan se on siis yli hehtaarin kokoinen.

TORIVIERAILUJA
Kuinka Viettää Päivä Perheen Kanssa Torilla
by Hemron/ on 06 Jun 2017

Kuinka Viettää Päivä Perheen Kanssa Torilla

Monia varmasti mietityttää miten viettää kokonainen päivä torilla, jos mukaan mahtuu myös vilkkaita lapsia. Tässä postauksessa annan joitakin vinkkejä, mitä kaikkea torilla voi tehdä ja miten välttyä ei kivoista karkumatkoista sekä katoamisista. Toki nämäkin kuuluvat varmasti aivan jokaisen lapsen elämään. Lisäksi kerron pikkuisen millaisia tapahtumia torilta on mahdollista bongata kesäisin. Toreilla voi törmätä monenlaiseen nähtävään ja tekemiseen, monen aikuisen kokemus torilla käymisestä voi kuitenkin olla se, että siellä ei voi keskittyä keskusteluun ja ostoksiin rauhassa rauhattomien lapsien aiheuttaman stressin takia.

TORIVIERAILUJA
Esittelyssä Turun Kauppatori
by Hemron/ on 03 Jun 2017

Esittelyssä Turun Kauppatori

Olemme jo aiemmin esitelleet tämän torin lyhyesti, mutta tässä postauksessa syvennymme siihen tarkemmin. Turun kauppatori on keskellä kaupunkia ja sillä on todella pitkät perinteet. Se on oikea kaupan keskus ja todella suosittu kohtaamispaikka. Kauppatori on tunnettu erilaisista tapahtumistaan, kuten konserteista sekä markkinoistaan. Kauppatorilla on järjestetty myös mielenosoituksia. Turun kauppatori on ainutlaatuinen paikka saada kaikki tarvittavat ainekset ruokapöytään suoraan lähialueen tuottajilta. Kauppatori on myös todella autenttinen nähtävyys. Historiaa ja sijoittuminen kartalla Nykyinen kauppatori oli 1800-luvulla nimeltänsä Uusitori.

TORIVIERAILUJA
Oulun Tori
by Hemron/ on 30 May 2017

Oulun Tori

Kukaan Oulussa kesäaikaan vieraillut on tuskin missannut Oulun toria. Oulun tori on varmasti Oulun sydän kesäisin, varsinkin hyvien säiden ja kesälomien koittaessa. Oulun torin tunnistat pulleasta poliisista, joka on tönöttänyt siellä jo vuosikaudet. Kyseinen patsas on nimeltään Tori Polliisi. Torilta löydät kesäaikaan myyntikojuja, kauppahallin sekä vanhoja aittoja, joihin on rakennettu ravintoloita, kahviloita, pubeja sekä liikkeitä, jotka myyvät vaatteita taikka korjaavat puhelimia. Lisäksi kesä viikonloppuisin Oulun tori, täyttyy nuorisosta jotka ovat tulleet laiturille sekä torin lähellä sijaitseviin puistoihin nauttimaan kesän kauniista säistä sekä viettämään aikaa yhdessä ystävien kanssa.

UUTISET
Kesäisin Torit Täyttyvät Tapahtumista
by Hemron/ on 26 Apr 2017

Kesäisin Torit Täyttyvät Tapahtumista

Kesäisin ympäri Suomen torit täyttyvät monenlaisista tapahtumista. On erilaisia kesäjuhlia ja myyjäisiä sekä kirpputoripäiviä. Jokaisella kunnalla ja kaupungilla on hieman omanlaisensa tapahtumat, alueen kulttuurista ja perinteistä riippuen. Tapahtumilla yritetään aktivoida ihmisiä ja saada mahdollisimman moni paikalle. Koska tapahtumia on niin monia erilaisia, on ne osittain myös suunnattu eri ikäisille ja eri tyyppisille ihmisille. Kojupaikan voi varata kuka vain innokas Useimmilla paikkakunnilla torialue on kaupungin tai kunnan omistuksessa. Erilaisia tapahtumia varten eri tapahtumanjärjestäjät voivat vuokrata alueen.

UUTISET
Torien Kauppahallit
by Hemron/ on 27 Mar 2017

Torien Kauppahallit

Suurien torialueiden yhteydessä on poikkeuksetta valtava kauppahalli, jossa ahkeraat kauppiaat myyvät tuoreita tuotteitaan. Esimerkiksi Hietalahden torin yhteydessä on Suomen tunnetuimpiin halleihin kuuluva markkinapaikka, jossa monet trendikkäät pop-up-myymälät aloittelevat toimintaansa ja testaavat konseptiaan. Tällä tavalla halleissa voi tutustua uusiin innovaatioihin, joita ei välttämättä olisi tulossa muualle. Nauti ramenista ja tutustu portugalilaiseen ruokaan Hietaniemen kauppahallin tarjonnasta löytyy eksoottisia ruokalajeja, joita ei ole saatavissa muualla pääkaupunkiseudulla. Valoisaan tyyliin rakennettu tila tarjoaa unohtumattomia makuelämyksiä, joiden perässä kannattaa tulla paikalle kauempaakin.

UUTISET
Miten Torit Ovat Saaneet Alkunsa?
by Hemron/ on 27 Feb 2017

Miten Torit Ovat Saaneet Alkunsa?

Torit ovat saaneet alkunsa kun huomattiin että maalta kaupunkeihin saapuvat viljelijät/tuottaja tarvitsevat paikan jossa myydä tuotteitaan. Oli kätevää että kaikki myyjät löytyivät samalta alueelta ja näin saatiinkiin ensimäiset eskitetyt kauppapaikat aikaiseksi. Se että kauppiaat olim sijoitettu samalle alueelle oli myös kauppiaiden etu, koska näin asiakas osti mitä luultavimmin runsaasti erilaisia tuotteita saman alueen myyjiltä. Yleisesti ottaen torit mielletäänkin vain ja ainoastaan kauppapaikoiksi, mutta ne voivat olla rakennettu myös jonkun henkilön kunniaksi, taikka vain ja ainoastaan kokoontumispaikaksi.

YLEISET
Hietalahden Tori
by Hemron/ on 30 Jan 2017

Hietalahden Tori

Hietalahden tori Helsingin Hietalahdessa on kaupungin kirpputorikaupan sydän, erityisesti kesäaikaan. Hietalahden tori eli ystävällisemmin Hietsu sijaitsee Hietalahden rannalla Bulevardin päässä. Kampista torille kävelee noin 10-15 minuutissa, ja lähimmälle metroasemalle Ruoholahteen on myös noin 15 minuutin kävelymatka. Lisäksi raitiovaunu numero 6 tuo helposti kauppiaat ja ostajat pelipaikoille torin varrelle. Hietalahden tori on auki joka päivä maanantaista lauantaihin. Torilta saa ostettua kaikkea perinteistä torikaupan tavaraa ja ainesta, kuten vihanneksia, marjoja ja kukkia. Näin talviaikaan tori on auki maanantaista perjantaihin kello 6.

TORIVIERAILUJA
Turun Kauppatori
by Hemron/ on 03 Jan 2017

Turun Kauppatori

Turun Kauppatori on koko kaupungin keskipiste ja samalla myös sen sydän. Tori on saanut ilmeensä C. L. Engelin kynästä, ja sen toteuttamiseen vaikutti myös 1800-luvulla Engelin suunnittelema asemakaava. Alunperin Kauppatori tunnettiin nimellä Uusitori, sillä kaupungissa oli jo eräs tori, Vanha Suurtori. Tänä päivänä Turun Kauppatori on nähtävyys jo itsessään, sillä sen varrella sijaitsevat monet merkittävät rakennukset, kuten Turun Ortodoksinen Kirkko. Kauppatorin laidoilta löytyvät myös turkulaisten suosimat ravintolat ja kauppakeskukset, kuten esimerkiksi ravintolat Shamrock Cafe, Oscar Pub & Grill ja Rico.

TORIVIERAILUJA
Tuomaan Markkinat
by Hemron/ on 22 Dec 2016

Tuomaan Markkinat

Tuomaan Markkinat on Helsingin vanhin ja suurin ulkoilmassa järjestettävä joulutori. Joulukuussa järjestettävillä markkinoilla vierailee vuosittain satojatuhansia kävijöitä niin Suomesta kuin muualtakin maailmasta. The Huffington Post nosti sen Euroopan kymmenen parhaimman joulutorin listalle ja näin Tuomaan Markkinat saivat kansainvälistä näkyvyyttä. Nykyisin Tuomaan Markkinat pidetään Senaatintorilla. Markkinoilla panostetaan erityisesti kotimaiseen paikallistuotantoon, hyvään ruokaan, laadukkaisiin ja persoonallisiin lahjoihin sekä joulun tunnelmaan. Tuomaan Markkinoiden kokoonpano ja sen värimaailma ovat kansainvälisesti palkitun suunnittelijan Linda Bergrothin käsialaa.

TORIVIERAILUJA
Helsingin Kauppatori
by Hemron/ on 29 Nov 2016

Helsingin Kauppatori

Kauppatori Helsingissä on yksi Suomen tunnetuimmista toreista. syykin on selvä, sillä tämä kauppapaikka on paitsi vanha ja perinteikäs, se sijaitsee myös Suomen pääkaupungissa Helsingissä Helsingissä. Tällä perinteisellä kauppapaikalla voi edelleen tavata saariston kalastajia tai käsityöläisiä myymässä omia tuotteitaan ja monet heistä ovatkin saapuneet paikalle veneellä. Tarjolla on myös runsaasti erilaisia ruokailuvaihtoehtoja, kuten paistettuja muikkuja, muurikka lettuja, tuoreita munkkeja tai erikoisuutta kaipaaville savustettuja nahkiaisia, unohtamatta tietenkään savutettua poron lihaa, suomalaisia sienituotteita ja villimarjoja.

Vanha Suurtori
by Hemron/ on 03 Nov 2016

Vanha Suurtori

Tässä artikkelissa haluaisimme puhua yhdestä Suomen suosituimmastasta torista, Vanhasta Suurtorista. Tämä kyseinen tori sijaitsee Turun vanhassa keskustassa, joka sijaitsee aivan tuomiokirkon läheisyydessä. Suurtori oli satoja vuosia Suomen tärkeiden tedein ja liikenneväylien kaikista keskeisin solmukohta. Itämeren muista kaupungeista saapuvat laivat saapuivat juurikin tälle kyseiselle alueelle, jossa yhtyy myös Hämeen härkätie, Satakunnasta tuleva tie, rantatie Viipurista sekä Aurajoki. Historiaa Torin synty on ajoitettu arkeologisten tutkimusten perusteella vuoden 1318 tapahtuneen kaupungin polttamisen ja Novgorodilaisten hyökkäysten jälkeiseen aikaan.

YLEISET
Torit Netissä
by Hemron/ on 16 Sep 2016

Torit Netissä

Paras torikausi taitaa olla jo täällä Suomessa mennyt, mutta onneksi toreille pääsee muutenkin: esimerkiksi netissä! Tämä yhdistääkin intohimoni teknologiaan ja toreihin. Yksi suosikeistani internetin toripaikoista on suomalainen Tori.fi, joka on kuluttajille myynti- ja ostopaikka. Tori.fi on perustettu 2009 ja se nousi vuonna 2013 suomalaisten toisen suosikin Huuto.net:in ohitse. Tori.fi:ssä voi selata esimerkiksi tuoteryhmiä, joista suosituimpia ovat huonekalut, autot, autojen varaosat ja sisustustarvikkeet. Tori.fi on autovalikoimassaan Suomen ykkönen ja hyvin suosittu autojen myyntipaikka.

TORIVIERAILUJA
Torien-Mansikkatarjonta
by Hemron/ on 04 Aug 2016

Torien-Mansikkatarjonta

Kesän aikana moni suomalainen on varmasti kerran jos toisenkin käynyt tarkistamassa torien mansikkatarjonnan ja itsekin satuin juuri viime viikolla käymään Lahden kauppatorilla, josta mukaani tarttui jos jonkinlaisia marjoja, kotimaisia tietysti, ja suosituin niistä on meidänkin taloudessa mansikka. Siitä sitten sainkin idean kertoa teille tämän kertaisesta reissusta. Kiistämättä yksi suomalaisten suosikkimarja on varmasti mansikka. Tänä vuonna tällä marjalla olikin hintaa enemmän kuin ennen, tai ainakin mitä muutama vuosi sitten muistaakseni hintaa oli.