Esittelyssä Turun Kauppatori

post thumb
TORIVIERAILUJA
by Hemron/ on 03 Jun 2017

Esittelyssä Turun Kauppatori

Olemme jo aiemmin esitelleet tämän torin lyhyesti, mutta tässä postauksessa syvennymme siihen tarkemmin. Turun kauppatori on keskellä kaupunkia ja sillä on todella pitkät perinteet. Se on oikea kaupan keskus ja todella suosittu kohtaamispaikka. Kauppatori on tunnettu erilaisista tapahtumistaan, kuten konserteista sekä markkinoistaan. Kauppatorilla on järjestetty myös mielenosoituksia. Turun kauppatori on ainutlaatuinen paikka saada kaikki tarvittavat ainekset ruokapöytään suoraan lähialueen tuottajilta. Kauppatori on myös todella autenttinen nähtävyys.

Historiaa ja sijoittuminen kartalla

Nykyinen kauppatori oli 1800-luvulla nimeltänsä Uusitori. Siitä on merkintöjä jopa niinkin kaukaa kuin 1600-luvulta. Uusitori toimi vastakohtana Turun pääkauppapaikkana toimineelle torille, joka tunnetaan nykyään nimellä Vanha Suurtori. Kauppatori sijaitsee läntisessä keskustassa. Torin reunoilla sijaitsevat Turun joukkoliikenteen bussipysäkit. Torin ympäriltä pääsee käytännössä lähes joka suuntaan. Toria ympäröivät lukuisat kauppakeskustan liikkeet. Yhdestä laidasta löytyy kauppakeskus Hansa, joka on erittäin monipuolinen ostospaikka. Sen uumenista löytyy useita vaateliikkeitä, ravintoloita, kahviloita, elektroniikkaa, kirjakauppoja ja sen läpi pääsee siirtymään myös Stockmannille. Toisella puolella toria vastapäätä Hansan kauppakeskusta on Wiklundin tavaratalo, joka on todella perinteikäs. Torilla astellessaan voi myös bongata legendaarisen hotelli Hamburger Börsin ja sitä vastapäätä torin toiselta puolelta Turun Ortodoksisen kirkon. Hamburger Börs on iltaisin todella suosittu juhlijoiden keskuudessa, joten vilinää torin kulmilla riittää aivan aikaisesta aamusta myöhäiseen yöhön saakka. Kesäisin voi melkein sanoa, ettei vuorokaudesta löydy tuntia jolloin ei Kauppatorilla olisi vilinää!

Tarjonta

Turun kauppatorilta löytää kesäisin toinen toistaan ihanampia kojuja. Ne pursuilevat tuoreita hedelmiä ja vihanneksia. Ihastuttavat kukkameret houkuttelevat eri kojujen luokse tekemään ostoksia kesäpihoille ja kesäpöytiin. Kauppatorin tarjonta on kaiken kaikkiaan todella monipuolinen ja laadukkaasta tarjonnasta voi löytää myös tuoretta kalaa, vaatteita sekä käsitöitä. Turun kauppatori on mainio valinta ihmiselle, joka haluaa piipahtaa stressittömille ostoksille tai torikahville. Monet saapuvat torille ihan vain aistimaan maagista toritunnelmaa! Moni turkulainen sopii kesäiset treffit torille, sillä siellä on helppo ja mukava käydä haukkaamassa jotakin suolaista tai makeaa.

Turun kauppatori sai viime kesänä uutta ilmetta ja toimintaa, kun torille tuotiin lisää penkkejä, kukkaistutuksia sekä myyntimökkejä. Myyntimökit olivat tuttuja Joulutorilta, ja niitä voi vuokrata edulliseen hintaan – vain kuusi euroa vuorokaudessa. Tällaiset myyntimökit ovat todella nerokas keksintö: mökin antaman suojan ansiosta sateellakin on nykyään helppo myydä erilaisia asioita, kuten vaatteita, kirpparikamaa, käsitöitä ja tietenkin elintarvikkeita.