Hietalahden kauppahalli vie makumatkalle

post thumb
HISTORIA
by Tomi/ on 15 Feb 2024

Hietalahden kauppahalli vie makumatkalle

Jokainen helsinkiläinen tai ainakin lähes jokainen tietää sekä tuntee Hietalahden. Torin reunalla oleva kauppahalli on ollut paikoillaan jo 1900 -luvun alusta lähtien. Mielenkiintoiselta näyttävä Hietalahden kauppahalli on oletettavasti suunniteltu hevoskasarmiksi venäläisille, mutta todellisuudessa se on toiminut alusta lähtien kauppahallina. Millainen sen historia on?

Historiallinen Hietalahden kauppahalli

Jos Hietalahden kauppahallia tuijottaa hiukan kauemmin, voi hyvin kuvitella sen suunnittelussa olleen idea hevoskasarmista. Tosin milloinkaan sen käytävillä ei ole kuultu kavionkopsetta, joten tämä mainio idea on haudattu jo aikoja sitten.

Heti alusta lähtien se alkoi toimia kauppahallina ja se tunnettiinkin varsin pitkään elintarviketarjonnasta. 1990 -luvulla se sai varsin negatiivista huomiota osakseen, sillä ulkomaiset trokari harrastivat tupakan ja alkoholin salakauppaa viereisellä torilla. Silloin myös kauppahallin toiminta vaikeutui. Hietalahden tori kärsi pitkään negatiivisesta maineesta.

Kauppahallin toiminta päättyi vuosituhannen vaihteessa ja sen jälkeen hallia alettiin korjata. Se sisustusta entisöitiin ja vuoden 2001 joulukuussa se avattiin luomuelintarvikkeita myyvänä luomuhallina. Se ei kuitenkaan jatkunut kauaa, sillä liikeidea ei toiminut. Tilasta tuli antiikki- ja taidehalli.

Hietalahden kauppahalli astuu makujen maailmaan

Kun taiteen myynti loppui, Hietalahden kauppahalli astui uuteen aikaan vuonna 2012, joten siitä tuli jälleen kauppahalli. Vuosi 2015 toi jälleen muutosta ja silloin kauppahalli alkoi keskittyä ravintola- ja kahvilatoimintaan. Se onkin mielenkiintoinen alan keskittymä.

Tänään voit siis istahtaa alas ja tehdä oman makumatkasi ympäri maailman. Sinulle on tarjolla yhtä lailla Ranska, Japani, Portugali, Filippiinit, Italia kuin Lähi-itä. Voit valita, missä järjestyksessä tutustut näihin herkkujen maihin. Sillä voit nauttia aamiaista, lounasta tai illallista.

Ravintola Piilo on italialaisten makujen edustaja ja voit ottaa samalla rennosti jopa pitkän kaavan mukaan. Voit samalla piipahtaa katsomassa älypuhelimestasi, millaista herkkua tarjoaa kasino ilman rekisteröitymistä ja jatkaa sen jälkeen herkullisten viinien sekä ruuan parissa.

Hietsun tori tuo vilkasta kesäelämää

Vaikka Hietalahden tori eli tuttavallisemmin Hietsun tori saikin kolhuja viinatrokareista, se on kyennyt nostamaan mainettaan mukavana torina kesäaikaan. Hietsun kirppis valloittaa torin toukokuusta elokuuhun ja sieltä voi tehdä mitä parhaimpia löytöjä.

Tänään torille eivät enää venäläisten turistibussit trokareineen saavu, joten herkulliset tuotteet on haettava Hietalahden kauppahallin puolelta. Kesällä on myös mahdollisuus piipahtaa toriterassilla, jolloin kauppahallin ravintoloiden herkkuja voi syödä myös terassin puolella.

Oikein aurinkoisena ja kauniina kesäpäivänä torilla käy melkoinen vilske, sillä se on mukava paikka viettää aika ja tutustua myytäviin tavaroihin. Kun ostokset on tehty, onkin aika saada syötävää, joten Hietsussa on helppo siirtyä herkullisten ruokien ääreen.

Brunssit ja elävää musiikkia

Siinä missä Piilo tarjoilee viikonloppuisin ihastuttavan brunssin, on portugalilainen Petiscaria ottanut askeleen vielä houkuttelevampaan suuntaan. Joka perjantai ilta on tarjolla Jazz Night, jolloin elävän musiikin soundit ja portugalilaisen ruoan tuoksu sekoittuvat toisiinsa hyvällä tavalla.

Tarjolla on mielenkiintoisia muusikoita, joten laadukkaasta ohjelmasta on kysymys. Olemme esitelleet sinulle vain pienen osan tarjonnasta, joten loput sinun on mentävä katsomaan ihan livenä. Paikka on mielenkiintoinen ja jopa ulkopaikkakuntalaiselle erinomainen kohde, kun vierailet Helsingissä.