Siirry suoraan sisältöön

Nettitori

– netin parhaat markkinat –

Nettitori

NETTIIN OSTOKSILLE

Tämän päivän tori on nettitori

Millainen on markkinapaikka netissä? Se on uudenlainen tori, josta voi käydä kurkkaamassa, onko siellä mitään sopivaa tarjolla. Sieltä voi tehdä löytöjä tai myydä omia käytettyjä tavaroitaan eteenpäin. Monilla näistä markkinapaikoista voi ilmoituksensa jättää ilmaiseksi ja sitten odotella, kysyykö kukaan lisätietoja ja haluaako ostaa tuotteen. Samalla tavalla voit itse kysellä mielenkiintoisesta tuotteesta ja jättää tarjouksen. Jos on itse myymässä jotakin tuotetta, on hyvä selailla etukäteen ja katsella millä hintaa muut myyjät myyvät samanlaisia tuotteita. Jostain tuotteista on ylitarjontaa, jolloin hinta ratkaisee, saatko oman tuotteesi kaupaksi. Hyvää näissä markkinoissa on se, että tuotteita saa rauhassa selata eikä tarvitse lähteä kotisohvaa pidemmälle. Toivottavasti kukaan ei sinua edes yritä huijata näissä kaupoissa.

Nettitori on luonteva paikka myydä tai ostaa. Kaupankäynti on helppoa ja kauppapaikat ovat suhteellisen helppokäyttöisiä. Tunnetuimpia näistä lienevät Huuto.net ja Tori.fi sekä esimerkiksi ajoneuvoille nettiauto.com. Näiden lisäksi löytyy vielä monia facebook -ryhmiä myyntitarkoituksiin.

Nettitori
Nettitori

NETIN UHAT

Kaupankäynti netissä, tiedätkö vaarat?

Netissä käytävä kauppa on yksinkertaista ja helppoa. Vaikka useimmat kaupat päätyvät hyvin, niihin saattaa myös liittyä tietynlaista oman edun tavoittelua. Jos tarjous tuntuukin aivan liian hyvältä, silloin on omien hälytyskellojen soitava ja kauppaa mietittävä uudemman kerran. Maksaminen varsinkin kannattaa suorittaa mahdollisimman turvallisella tavalla.

Myös silloin, jos myyjä tai ostaja pitää kovaa kiirettä, saattaa jokin asia olla pielessä. Onhan se tietty mukavaa, kun saa kaupat nopeasti tehtyä. Painostaminen ja uhkailu kaupanteossa kertoo myös, että vastapuoli ei välttämättä ole oikeilla tarkoitusperillä liikkeellä. Vaikka oletkin innoissasi tulevista kaupoista, niin maalaisjärki on hyvä pitää mukana näissäkin tilanteissa hyvin vahvasti.

MAHDOLLISUUDET

Mitä kaikkea netissä myydään?

Nettitoreilla on myynnissä todellakin kaikkea mahdollista. Perinteisiä ovat tietysti kaikenlaiset kulkuneuvot, vaatteet ja kodinkoneet, mutta aika paljon on myös tarjolla eläimiä. Myös niiden kanssa on oltava varovainen. Vaaran merkkejä piilee siinä, jos myyjällä on kova kiire ja myytävä lemmikki on halpa. Ja näiden lisäksi vielä, jos kauppahinta pitää maksaa käteisellä eikä kauppakirjaa laadita. Ammattimaiselta kasvattajalta löytyy aina omat verkkosivut.

Kun tekee onnistuneet kaupat, voi sekä myyjä että ostaja olla tyytyväinen. Silloin kenties olisi tarpeen pitää juhlat torilla. Nettitorin hyviä puolia on sen helppous. Luotettavat ostajat sekä myyjät opitaan nopeasti tuntemaan ja huhu kiertää nopeasti epäluotettavista henkilöistä. Netistä saa ostettua myös uusia vaatteita, koska monet myyvät väärän kokoiset tuotteet mieluummin pois kuin tekevät niistä palautuksen alkuperäiseen kauppaan.

Parhaat vinkit lukijoiltamme

MONENLAISET MARKKINAPAIKAT

Nettitori verrattuna toreihin

Tavallisimmillaan torit ovat kaupankäyntiä kasvokkain. Ostaja näkee tuotteen ja voi valita omansa sekä sen jälkeen hoidetaan maksu myös kasvokkain. Nettitori poikkeaa tästä. Jos matka on pitkä, niin tuote tulee usein postissa eivätkä myyjä sekä ostaja tapaa kasvokkain lainkaan. Välttämättä aina ei edes puhuta puhelimessa. Joten tilanne nettikaupassa on täysin toisenlainen kuin torilla. Myyjän ja ostajan on luotettava toisiinsa huomattavasti enemmän kuin kasvokkain hoidetussa kaupassa. Monesti netissä ostetusta tuotteesta nähdään vain kuvat.

Valtaosa kaupoista toteutuu hyvin ja luotettavasti, mutta huijatuksi tulemisen jälkeen on aivan ymmärrettävää, että on varovainen. Markkinapaikka netissä voi sinällään olla täysin luotettava ja se ohjeistaa myyjät ja ostajat käyttäytymään tietyllä tavalla. Toisilla vain on taipumus yrittää saada helpolla rahaa. Netissä on jo niin paljon myynnissä tavaraa, ettei se kaupankäynti ainakaan tästä pienene. Vaaroista huolimatta netistä kannattaa bongailla tuotteita, joita itse tuntee juuri nyt tarvitsevansa, unohtamatta ruokaakaan.

Nettitori