Oulun Tori

post thumb
TORIVIERAILUJA
by Hemron/ on 30 May 2017

Oulun Tori

Kukaan Oulussa kesäaikaan vieraillut on tuskin missannut Oulun toria. Oulun tori on varmasti Oulun sydän kesäisin, varsinkin hyvien säiden ja kesälomien koittaessa. Oulun torin tunnistat pulleasta poliisista, joka on tönöttänyt siellä jo vuosikaudet. Kyseinen patsas on nimeltään Tori Polliisi. Torilta löydät kesäaikaan myyntikojuja, kauppahallin sekä vanhoja aittoja, joihin on rakennettu ravintoloita, kahviloita, pubeja sekä liikkeitä, jotka myyvät vaatteita taikka korjaavat puhelimia.

Lisäksi kesä viikonloppuisin Oulun tori, täyttyy nuorisosta jotka ovat tulleet laiturille sekä torin lähellä sijaitseviin puistoihin nauttimaan kesän kauniista säistä sekä viettämään aikaa yhdessä ystävien kanssa. Tällöin musiikki aivan takuuvarmasti raikaa sekä vastaan kävelee iloisia elämästä nauttivia ihmisiä!

Keltainen aitta

Keltainen aitta on Oulun torilla sijaitseva aitta, joka on väriltään keltainen. Kyseisessä aitassa toimii bar cafe, joka on varsinkin kesäisin todella suosittu paikka viettää aikaa. Kesällä perjantai tai lauantai-iltana, jolloin ei sada on koko keltainen aitta täynnä kaveriporukoita nauttimassa kesästä sekä viettämässä mukavaa aikaa keskenään. Kesäisin keltaisen aitan aluetta on rajattu myös aitauksilla, jotta tilaa olisi enemmän, mutta hurjasta suosiostaan johtuen tämäkin alue on monesti tupaten täynnä ihmisiä. Tällä alueella on myös mahdollista nauttia live-musiikista monena kesä viikonloppuna.

Kauppahalli

Oulun kauppahalli on torilla sijaitseva myyntipaikka, jossa yrittäjät myyvät käsintehtyjä käsitöitä sekä tuoretta kalaa ja lihaa ihmisille. Sieltä voit löytää myös huikeat käsintehdyt suklaat sekä leivokset. Kauppahallissa on ihana rento meininki ja siellä voi myös pysähtyä syömään herkullisia kevätkääryleitä tai vaikka jäädä kahvittelemaan ystävien kanssa. Kauppahallista saa aivan mahtavan vanhanaikaisuuden tunnun, sitä ei kyllä kannata jättää välistä mistään hinnasta!

Myyntikojut

Myyntikojuja löytyy Oulun torilta monenlaisia. Torilta, voit ostaa henkilökohtaisesti omaa suosikkiani metrilakua. Metrilakua voi ostaa Oulun torilta eikä sen hintakaan ole ihan ylitsepääsemätön. Lisäksi metrilakun valikoima on ihan huikean laaja. Torilta voi myös ostaa hattaraa, jäätelöä sekä marjakauden aikaan eri marjoja muun muassa: mansikoita, mustikoita sekä hilloja. Lisäksi kojuissa myydään erilaisia ruokia, jotka muistuttavat kesästä kuten esimerkiksi herneet sekä kirsikat. Torilla voi myös pysähtyä syömään aivan huikeita lättyjä tai jos ei sokeri maita, kannattaa kuitenkin pysähtyä syömään todella makoisia muikkuja tai pyttipannua!