Kesäisin Torit Täyttyvät Tapahtumista

post thumb
UUTISET
by Hemron/ on 26 Apr 2017

Kesäisin Torit Täyttyvät Tapahtumista

Kesäisin ympäri Suomen torit täyttyvät monenlaisista tapahtumista. On erilaisia kesäjuhlia ja myyjäisiä sekä kirpputoripäiviä. Jokaisella kunnalla ja kaupungilla on hieman omanlaisensa tapahtumat, alueen kulttuurista ja perinteistä riippuen. Tapahtumilla yritetään aktivoida ihmisiä ja saada mahdollisimman moni paikalle. Koska tapahtumia on niin monia erilaisia, on ne osittain myös suunnattu eri ikäisille ja eri tyyppisille ihmisille.

Kojupaikan voi varata kuka vain innokas

Useimmilla paikkakunnilla torialue on kaupungin tai kunnan omistuksessa. Erilaisia tapahtumia varten eri tapahtumanjärjestäjät voivat vuokrata alueen. Erilaisissa tapahtumissa esimerkiksi koju- ja myyntipaikkojen hinnat voivat vaihdella suureestikin. Esimerkiksi Seinäjoella kynnys normaalina arkipäivänä tai viikonloppuna on matala kenelle tahansa kojupaikan varaamiseen, sillä sen voi varata etukäteen tai vain ilmaantua paikalle kahdeksalta aamulla. Hinta on vain 8€ arkena ja lauantaina, ja sunnuntaisin 25 euroa.

Kesä on kuumaa toriaikaa

Suomessa kesätapahtumien osalta kiireisin ja vilkkain on ehdottomasti heinäkuu. Löytyy monenlaisia markkinoita usein eri teemoin sekä monia muita tapahtumia, kuten festivaaleja ja konsertteja. Myöskin viikonloppuiset markkinapäivät ja kirpputoripäivät ovat leppoisia tapoja viettää kesäpäivää vaikkapa perheen tai kavereiden kanssa.

Tori toimii kokoontumispaikkana niin arkena kuin viikonloppunakin

Näiden tapahtumien lisäksi arkenakaan torit eivät ole tyhjänä, vaan ne ovat yleisiä oleskelupaikkoja vaikkapa lounashetkelle tai iltapäiväkahville. Monilla paikkakunnilla ihmiset varaavatkin paikan torilta pidemmäksi aikaa, ja myyvät erilaisia herkkuja tai pientä purtavaa. Yleinen ja ilahduttava näky on aina jäätelökioski tai pehmiskoju, tai ihan vain perinteinen kahvila itsetehdyin herkuin. Paikkakunnan mukaan tarjollla voi olla myös jotain paikallisia herkkuja.

Tietenkin kesällä oikea paikka rientää ostamaan vihanneksia, hedelmiä ja marjoja on tori. Satokausien mukaan torit täyttyvät erilaisin herkuin, kuten mansikoin, mustikoin, puolukoin, sienin, porkkanoin, omenoin, hernein ja muilla terveellisillä herkuilla. Mikä parasta, melkein aina saat maistaa, pidätkö juuri niistä, ennen ostopäätöstäsi

Säänmukainen varustus on tarpeen

Tietenkin sää vaikuttaa suuresti torien väkimääriin ja sitä mukaa myyjien tuloihinkin. Sateisena kesänä ei paljoa jäätelöä mene, eikä ihmisiä huvita lähteä torin laidalle istuksimaan. Kuumana kesäpäivänä puolestaan väkeä voi olla jonoksi asti.