Tori.Fi Koirat Ja Muut Eläimet Kaupan

post thumb
UUTISET
by Hemron/ on 21 Apr 2021

Tori.Fi Koirat Ja Muut Eläimet Kaupan

Netissä on eläimiä myytävänä suhteellisen paljon. Nyt siihen on odotettavissa vähitellen rajoitusta, koska eläinsuojelulainsäädännöllä halutaan välttää alan bulvaanit. Tori.fi koirat -palstalla on tarjolla paljon koiria eri puolelta Suomea ja se onkin yksi varsin suosittu osto- ja myyntipaikka. Koirien lisäksi sieltä löytyy myös kissoja sekä muitakin eläimiä. Myyjän luotettavuudella onkin ostotilanteessa tärkeä merkitys ja siksi myyjistä halutaankin karsia ne, jotka eivät ole niin vastuullisesti toimineet.

Tori.fi koirat sekä toisaalta kissat tarvitsevat tunnistusmerkinnän ja rekisterin. Ihon alle asennettavasta sirusta selviää eläimen alkuperä sekä omistajan osoite. Näitä kutsutaan tunnistetiedoiksi. Tiedot talletetaan tietokantaan ja sirun lukemisen yhteydessä tiedoista on hyötyä. Valtaosa koirista on tunnistettu, mutta kaikki pitäisi tunnistaa.

Koiran hankkimisesta

Kun miettii koiraa kotieläimeksi, on syytä miettiä tarkkaan, mitä kaikkea se tarkoittaa. Koiran hankkiminen ei ole mikään läpihuutojuttu vaan se tarvitsee kunnollista hoitoa, koulutusta ja liikuntaakin riittävästi. Eläinhän ei ole mikään lelu, jonka voi laittaa syrjään, kun sen kanssa ei jaksa touhuta.

Tori.fi koirat -palstalla on runsaasti koiria, joista jo sanotaan, että ne ovat paperittomia. Tämä tarkoittaa sitä, että kadonneesta eläimestä ei ole saatavilla mitään tietoja, jos sen löytää. Omistajan etsiminen on täysin sattumaa ja näitä mahdollisuuksia ovat lähinnä sosiaalisen median palstat, jossa voi ilmoittaa koiransa kadonneeksi.

Pennun hankkiminen kasvattajalta

Kun haaveilee koiranpennusta, niin suosittelemme sen hankkimista kasvattajalta. Se tuo ensinnäkin varmuutta arkeen sekä kasvattaja ohjeistaa pennun ruokinnan ja häneltä voi tarvittaessa kysyä ohjeita. Ohesta saat vinkit pennun hankintaan.

Vastuullinen kasvattaja myy pennun vähintään 7-8 -viikkoisena

Kasvatustyyli ja ruokavalio on toteutettu rodulle ominaisesti

Pennun liikunta on hoidettu ohjeistuksen mukaan

Pentu on saanut tarvittavat rokotukset sekä tunnistusmerkinnät

Kasvattajalta saa jatkohoito-ohjeet kasvatukseen

Vastuullisuus on eläimen hyväksi

Eläimiä myytävänä -ilmoitus on toki houkutteleva ja sen pysähtyy mielellään lukemaan, jos on aikeissa hankkia itselleen jonkinlaista seuraa. Vastuullinen myyjä antaa itsestään riittävästi tietoa, että ohjeita voi kysyä jälkeen päin, jos siihen tulee tarvetta. Pentutehtailu ei välitä eläinten hyvinvoinnista ja siksi se on saatava vähenemään.

Myöskin perinnölliset sairaudet puhuttavat viranomaisia kuten myös rotujen ongelmat. Jotkut rodut on jalostettu liian pitkälle ja sen seurauksena on ongelmia. Tämä on varsin kuuma aihe lyhytkuonoisilla roduilla. Eläimiä myytävänä -ilmoituksessa ei saisi enää korostaa esimerkiksi juuri lyhytkuonoisuutta niiden terveydellisten ongelmien takia. Tästäkin asiasta on mielipiteitä sekä puolesta että vastaan. Koiran pitää näyttää koiralta eikä jalostettuna ihmiseltä!