Koiran Hankkiminen Toripalstoilta, Kannattavaa, Vai Ei?

by Hemron/ on 14 Nov 2014

Koiran Hankkiminen Toripalstoilta, Kannattavaa, Vai Ei?

Koiran ostaminen toripalstoilta. Tässä on yksi asianhaara, mikä varmasti kiinnostaa monia ihmisiä. Koiran hankkiminen voi olla stressaavampi kokemus ihmiselle, mitä voisitkaan kuvitella. Usein toripalstoilla näkee miten rotukoiria myydään pilkkahintaan. Näihin ei välttämättä kannata uskoa, sillä pentutehtailijoita on hyvin paljon kotimaassamme suomessa. On monia asioita mitä toripalstoilta EI välttämättä kannata ostaa, mutta keskitymmekin tämänkertaisessa artikkelissamme neuvomaan sinua miten saat hankittua helposti, sekä vaivattomasti koiran itsellesi.

Koira voi tuoda perheeseen suurta onnea, vaikka sen hoitaminen ei olekaan ihan läpihuutojuttu. Koiran, sekä varsinkin pennun hankkiminen eroaa hyvin vähän pienen vauvan saamisesta. Toki perheen vaimolle se on varmasti hieman kivuttomampi prosessi hakea pentu kotiin, kuin synnyttää vauva synnytyssalissa. Pentu tarvitsee paljon unta, ruokaa, hoivaa, turvaa, sekä ainaista vahtimista. Pentu kun saattaa syödä mitä tahansa hampaisiinsa vain saa. Toripalstoilta ostetut koirat ovat muutenki hieman arvaamattomia, sillä et koskaan tiedä onko heillä esimerkiksi jotain synnynnäisiä sairauksia.

Yllämainittujen syiden vuoksi, suosittelemmekin aina ottamaan koiran suoraan kennelistä, jossa kasvattajat ovat ammattitaidoillaan pitäneet rodusta huolta. Kenneleitä löytyy esimerkiksi osoitteesta www.kennelliitto.fi Osoitteesta voit tarkistaa erilaisia kenneleitä, sekä minkälaisia pentuja on esimerkiksi saatavilla. Itse ostin koirani tuossa muutama viikko takaperin kennelistä, eikä olisi tämä prosessi paremmin voinut mennä! Päihittää nimittäin tuollainen homma toripalstalaiset mennen tullen!

Saavuin kasvattajan luokse, ajettuani n. 60km. Perille joimme ensin kahvit ja sitten oli aika katsoa pentua. 12 viikkoinen kultaisennoutajan pentu siellä tapitti minua, ja ostopäätös syntyi käytännössä sillä hetkellä. Kasvattaja antoi minulle lääkärintodistuksia, rokotekortteja, sirunumeroita ja vinon pinon muita papereita, missä näkyy tietoa koirastani. Tämä on siis erittäin hyvän kasvattajan merkki. Hän myös esitteli tilat missä aikuiset koirat pidetään. Nämä olivat luonnollisesti ulkotarhoja, jotka olivat lämmitetty! Katto pään päällä, koppi missä oli patteri, sekä jopa vesikuppikin oli lämmitetty, jotta se ei talvella jäätyisi! Oma kastelu, sekä ruokintajärjestelmä toki löytyi myös.

Jo tuosta kaikesta ylempänä mainitusta näkee sen, että kyseessä ei ole siis mikään harrastelija, vaan ihminen joka kasvattaa koiria työkseen. Tällaiselta ihmiselta ostettaessa saat yleensä laatua, vaikka kaikilla rotukoirilla on tietysti perinnöllisiä sairauksia. Isohkoilla roduilla tietysti esimerkiksi nivelet ja lonkat ovat riskipaikkoja. Onkin tärkeää, että nuori pentu saa tarpeeksi riittävästi, sekä laadukasta ravintoa, jotta sen luuston kehitys jatkuu vakaana.

Palatakseni vielä tuohon ostomatkaani, lähdin siis pennun kanssa ajamaan kotiin n. tunti saapumiseni jälkeen ja kaikki on siihen asti menny hyvin. Pennulla toki menee hieman stressistäkin jopa maha sekaisin, mutta sitä ei pidä pelästyä. Tarkkaile koirasi vointia, mikäli aihetta ilmenee, ota välittömästi yhteys omaan eläinlääkäriisi. Olisikin tärkeää että totutat koiran käymään eläinlääkärissä pienestä pitäen, jotta pahoja lukkoja ei tämän osalta pääsisi syntymään. Mikäli esimerkiksi kastroit uroskoirasi, voi olla että seuraavan kerran eläinlääkärille meneminen ei olekaan niin mieluinen kokemus koiran mielestä enään.

Mikäli olet koiraihmisiä, sekä haluat päästä vapaaehtoiseen kennelprojektiimme mukaan, jätäthän yhteystietosi alla olevaan kommenttikenttään. Olemme mielellämme sinuun yhteydessä, mikäli havaitsemme että saattaisit olla juuri sellainen henkilö, ketä me etsimme.

Myös kaikenlainen palaute on tervetullutta, oli se sitten positiivista, tai negatiivista.

Toivotamme sinulle oikein rauhallista syksyä, mukavaa joulun odotusta, sekä loppuvaa vuotta! Näkemiin!