Miten Torit Ovat Saaneet Alkunsa?

post thumb
UUTISET
by Hemron/ on 27 Feb 2017

Miten Torit Ovat Saaneet Alkunsa?

Torit ovat saaneet alkunsa kun huomattiin että maalta kaupunkeihin saapuvat viljelijät/tuottaja tarvitsevat paikan jossa myydä tuotteitaan. Oli kätevää että kaikki myyjät löytyivät samalta alueelta ja näin saatiinkiin ensimäiset eskitetyt kauppapaikat aikaiseksi. Se että kauppiaat olim sijoitettu samalle alueelle oli myös kauppiaiden etu, koska näin asiakas osti mitä luultavimmin runsaasti erilaisia tuotteita saman alueen myyjiltä.

Yleisesti ottaen torit mielletäänkin vain ja ainoastaan kauppapaikoiksi, mutta ne voivat olla rakennettu myös jonkun henkilön kunniaksi, taikka vain ja ainoastaan kokoontumispaikaksi. Se että torille pääsee myymään ei ole ihan ilmaista, vaan yleistä on että siitä peritään jonkinlainen maksu, joka kulkee nimellä torimaksu. Maksaessaan tämän, myyjä saa oikeuden myynnin harjoittamiseen alueella ja hän myös tavallaan vuokraa kyseisen paikan itselleen.

Hyvin usein torin lähistöllä sijaitsee myös jonkinlainen kauppahalli, joka tarjoilee vielä lisää palveluja torikävijälle. Toreilta ostetaan yleisimmin juureksia, marjoja, kukkia ja erilaisia kahvilapalveluja. Se eroaa supermarketeista siinä, että myyjät ovat edelleen yleensä tuottajia joiden tiloilta tuotteet ovat.

Torit ovat myös vakiintuneet eräänlaisiksi seurustelupaikoiksi, jossa tavataan tuttuja ja vaihdetaan kuulumisia. Suuri osa torien viehättävyydestä perustuukin niiden ainutlaatuiseen tunnelmaan jota on vaikea, jollei mahdoton tavoittaa missään muualla. Kaikeksi onneksi torit ovatkin sinnikkäästi pitäneet pintansa super- ja hypermarkettien puristuksessa, joten saamme vielä edelleenkin nauttia niistä ja niiden autenttisesta tunnelmasta.