Nauti Kesäisestä Merimatkasta – Lautta Korkeasaareen!

post thumb
YLEISET
by Hemron/ on 08 Aug 2022

Nauti Kesäisestä Merimatkasta – Lautta Korkeasaareen!

Korkeasaaren eläintarha, joka perustettiin vuonna 1889, on maailman vanhimpia eläintarhoja. Eläintarhan tehtävänä oli opettaa ja valistaa kansalaisia, ja luonto- sekä ympäristötietouden edistäminen on edelleen sen tärkeimpiä tehtäviä lajiensuojelun lisäksi. Helsingissä sijaitsevassa eläintarhassa hoidetaan 155 eläinlajia ja 1457 eläinyksilöä, eläinlajeista noin kolmasosa on uhanalaisia. Eläintarhaan pääsee ympäri vuoden Mustikkamaan sillan kautta autolla ja eläintarhan portille saakka Helsingin seudun liikenteen bussilla. Kesäisin lautta Korkeasaareen liikennöi Kauppatorilta.

Lautta Korkeasaareen vain 20 minuuttia

Korkeasaaren lautta lähtee Kauppatorilta Keisarinluodon laiturista. Siipiratasalus lähtee Kauppatorilta tasatunnein aikataulun mukaisesti ja takaisin eläintarhalta puolelta. Alus liikennöi viikonloppuisin touko- ja syyskuussa sekä kesä-, heinä- ja elokuussa joka päivä. Lautan lisäksi reittiä liikennöi säännöllisesti myös pienempi vesibussi. Matkan kesto on 20 minuuttia ja alukset ovat esteettömiä.
Kauppatori on monien tapahtumien keskipiste ja se onkin kansainvälisin ja tunnetuin Helsingin tori, johon kannattaa tutustua lauttamatkan yhteydessä. Tori on perustettu 1800-luvun alussa ja on vähitellen muotoutunut kaupungin keskeiseksi markkinapaikaksi. Se on turistien ja kaupunkilaisten suosima vierailupaikka, jossa tarjolla on ympäri vuoden herkkuja, matkamuistoja ja käsitöitä. Torikahvila on avoinna ympäri vuoden, lämmitetyssä teltassa kahvikupposen voi nauttia kovallakin pakkasella.

Kauppatorin nähtävyyksiä

Yksi Helsingin tunnetuimmista veistoksista on torin länsipäässä, lähellä Esplanadin puistoa sijaitseva Havis Amandan patsas. Ville Vallgrenin vuonna 1908 veistämä suihkulähde on muun muassa vappuna juhlien keskipiste, joka saa oman ylioppilaslakkinsa. Lauttaan pääsyä odotellessa kannattaa tutustua myös keskellä toria olevaan Keisarinnankiveen, joka on Helsingin vanhin muistomerkki vuodelta 1835.