Turun Kauppatori

post thumb
TORIVIERAILUJA
by Hemron/ on 03 Jan 2017

Turun Kauppatori

Turun Kauppatori on koko kaupungin keskipiste ja samalla myös sen sydän. Tori on saanut ilmeensä C. L. Engelin kynästä, ja sen toteuttamiseen vaikutti myös 1800-luvulla Engelin suunnittelema asemakaava. Alunperin Kauppatori tunnettiin nimellä Uusitori, sillä kaupungissa oli jo eräs tori, Vanha Suurtori.

Tänä päivänä Turun Kauppatori on nähtävyys jo itsessään, sillä sen varrella sijaitsevat monet merkittävät rakennukset, kuten Turun Ortodoksinen Kirkko. Kauppatorin laidoilta löytyvät myös turkulaisten suosimat ravintolat ja kauppakeskukset, kuten esimerkiksi ravintolat Shamrock Cafe, Oscar Pub & Grill ja Rico. Myös kaksi suosittua kauppakeskusta, Forum ja Hansa, sijaitsevat Kauppatorin varrella. Kaikki kaupungissa vierailevat pysähtyvät varmasti jossakin kohtaa Kauppatorin äärellä, sillä sen sivuilla sijaitsevat myös kaupungin paikallisliikenteen bussipysäkit.

Kauppatori on myös suosittu tapaamispaikka kaupunkilaisille, ja keskellä toria voi myös nauttia torikahvit torikahvilassa. Kesäisin toria koristaa Jäätelöratikka, sekä tietenkin monta muutakin jäätelökojua. Ympäri vuoden torilla nähdään torimyyjiä, jotka myyvät niin mansikkaa, sieniä, matkamuistoja kuin muuta mukavaa. Lisäksi kesäiltaisin torilla järjestetään suosittu iltatori, jonne kuka tahansa voi mennä myymään kirpputorihenkisesti tavaroitaan. Turun Kauppatorilla järjestetään myös konsertteja ja muita tapahtumia, kuten Joulutori ja Vapputori.

Kauppatorin kehittämiseksi on luotu useita suunnitelmia, ja ne pistetäänkin toimeen tulevien vuosien aikana.