Tuomaan Markkinat

post thumb
TORIVIERAILUJA
by Hemron/ on 22 Dec 2016

Tuomaan Markkinat

Tuomaan Markkinat on Helsingin vanhin ja suurin ulkoilmassa järjestettävä joulutori. Joulukuussa järjestettävillä markkinoilla vierailee vuosittain satojatuhansia kävijöitä niin Suomesta kuin muualtakin maailmasta. The Huffington Post nosti sen Euroopan kymmenen parhaimman joulutorin listalle ja näin Tuomaan Markkinat saivat kansainvälistä näkyvyyttä. Nykyisin Tuomaan Markkinat pidetään Senaatintorilla. Markkinoilla panostetaan erityisesti kotimaiseen paikallistuotantoon, hyvään ruokaan, laadukkaisiin ja persoonallisiin lahjoihin sekä joulun tunnelmaan.

Tuomaan Markkinoiden kokoonpano ja sen värimaailma ovat kansainvälisesti palkitun suunnittelijan Linda Bergrothin käsialaa. Sen sydämenä toimii kaikkien lasten ja lastenmielisten suuri suosikki, vanhan ajan karuselli, joka tarjoaa maksuttomia karuselliajeluita kaikille markkinavieraille. Markkinoiden keskellä on aina perinteisesti ruokapihat, jotka tarjoavat kävijöille makuelämyksiä. Lahjakujilla toimii reilut sata kotimaisiin perinteisiin käsitöihin sekä uudempaan suunnitteluun ja alkutuotantoon vannovaa toimijaa. Tuotteita on tarjokka mistelinoksista nahkarukkasiin.

Tuomaan Markkinoiden ovat aina avoinna joulukuun alusta aina aattoviikolle saakka, ja joulun odotetuin vieras Joulupukki on paikalla päivittäin. Perinteisten markkinamökkien lisäksi markkinoilta lötyy myös Jouluposti, joka palvelee joulun ajan tervehdysten postittamisessa kätevästi markkinavierailun lomassa. Lisäksi markkinoilla on perinteisiä ja uudempia jouluisia tapahtumia, joihin on kaikkiin vapaa pääsy.