Torit Netissä

post thumb
YLEISET
by Hemron/ on 16 Sep 2016

Torit Netissä

Paras torikausi taitaa olla jo täällä Suomessa mennyt, mutta onneksi toreille pääsee muutenkin: esimerkiksi netissä! Tämä yhdistääkin intohimoni teknologiaan ja toreihin.

Yksi suosikeistani internetin toripaikoista on suomalainen Tori.fi, joka on kuluttajille myynti- ja ostopaikka. Tori.fi on perustettu 2009 ja se nousi vuonna 2013 suomalaisten toisen suosikin Huuto.net:in ohitse. Tori.fi:ssä voi selata esimerkiksi tuoteryhmiä, joista suosituimpia ovat huonekalut, autot, autojen varaosat ja sisustustarvikkeet. Tori.fi on autovalikoimassaan Suomen ykkönen ja hyvin suosittu autojen myyntipaikka. Tori.fi:ssä voi selata myynti-ilmoituksia myös asuinpaikkakunnan perusteella: napsautat vain omaa maakuntaasi ja näet, mitä tutut ja naapurien naapurit ovat myymässä. Tori.fi:ssä kohtaavat myös asuntojen vuokraajat, myyjät ja tulevat vuokralaiset sekä ostajat. Itse tykkään selailla asuntoja, vaikken olisikaan hankkimassa juuri sillä hetkellä uutta kotia. Pystyn vertailemaan millaisia asuntoja muilla on ja millä hinnalla alueellani. Lisäksi Tori.fi:ssä on myös työpaikkailmoituksia, mutta niitä en ole juurikaan selaillut. Tori.fi:n idea on, että siellä voi ottaa heti yhteyttä myyjään ja sopia kaupat.

Kun ulkona sataa, ei juuri huvita lähteä kiertelemään edes kirpputoreja. Onneksi nykypäivänä tekniikka on mahdollistanut sen, että kirpputorit tulevat sinun luoksesi tarjouksineen! FB-kirppikset ovat ilmiönä verrattain uusi, mutta nykyään Helsingissä jopa kaupunginosilla on omia FB-kirppiksiään! Näissä kirpputoreissa on se hyvä puoli, että vaikka ei edes suunnittelisi ostavansa yhtään mitään, niitä on kiva selata. Joskus hinnat eivät mielestäni kohtaa tavaran kuntoon nähden ja joskus näissä kirpputoreissa on jopa tappeluitakin: yleensä siitä kuka ehti varata tuotteen ensin. Tinkiminen on yksi mukava lisä tällaisissa FB-kirpputoreissa, kun myyjän kanssa voi jutella suoraan vaikka chatin kautta. Facebookissa on myös sellaisia FB-kirpputoreja, jossa voi saada tavaraa ilmaiseksi lahjoituksina täysin ilmaiseksi! Itsekin hain uuden sohvan eräältä nuorelta naiselta, joka olisi muuten heittänyt sen pois.

Ylläpito valvoo FB-kirpputoreilla kaupankäyntiä ja heille voi kertoa, jos on tullut kaupoissa huijatuksi tai ei ole saanut rahojaan. Yleensä ylläpito voi poistaa epärehellisen kauppiaan ja/tai levittää sanaa eteenpäin ehkä vilungilla liikkeellä olevista ihmisistä. Minulla on ollut hyvä tuuri, etten ole tullut huijatuksi. Riehuakaan ei saa ja kovimmat riitapukarit potkitaan ulos ryhmästä!

Käyttääksesi FB-kirppistä sinulla täytyy olla tunnukset Facebookiin ja jotkut kirppikset vaativat, että asuinpaikkakunta on esillä profiilissa, että ylläpito hyväksyy sinut kirppisryhmään.

Toivottavasti sää paranee, että pääsisi taas toreille!