Torien-Mansikkatarjonta

post thumb
TORIVIERAILUJA
by Hemron/ on 04 Aug 2016

Torien-Mansikkatarjonta

Kesän aikana moni suomalainen on varmasti kerran jos toisenkin käynyt tarkistamassa torien mansikkatarjonnan ja itsekin satuin juuri viime viikolla käymään Lahden kauppatorilla, josta mukaani tarttui jos jonkinlaisia marjoja, kotimaisia tietysti, ja suosituin niistä on meidänkin taloudessa mansikka. Siitä sitten sainkin idean kertoa teille tämän kertaisesta reissusta.

Kiistämättä yksi suomalaisten suosikkimarja on varmasti mansikka. Tänä vuonna tällä marjalla olikin hintaa enemmän kuin ennen, tai ainakin mitä muutama vuosi sitten muistaakseni hintaa oli. Tiesittekös muuten, että mansikkahan ei itse asiassa olekaan marja, vaan ns. epähedelmä. Itselle tämä selvisi vasta tämän vuoden alkukeväästä, kun vaimo asiasta mainitsi. Mutta palataanpa asiaan, eli mansikan hintaa. Tänä vuonna halvimmillaan kuulemma litra mansikoita lähti niinkin alhaisella hinnalla kuin 4 eurolla, mutta Jyväskylän torilla sai litrasta pulittaa jopa 9 euroa! Lahdessa hinta pyöri noin 6-7 euron tienoilla, mikä mielestäni on kuitenkin ihan kohtuullista. Alkukesä oli sateetonta, niin mansikkasato taisi siitä hieman kärsiä.

Viime viikolla siis käväisin Lahden torilla, kun mukavasti toriparkkiin sain auton ja siitä olikin sitten lyhyt matka kauppatorille. Ensimmäisenä silmiini osuivat punaisena loistavat Polka-mansikat, joten kauas ei tarvinut kävellä makeita mansikoita hakemaan. Litrahinta oli kuitenkin vajaat 8 euroa, mikä minun mielestäni oli suorastaan törkeää. Siitä sitten alkoikin hillitön tinkiminen ja sain kun sainkin hinnan 6,5 euroon! Semmoinen onnistunut torireissu siis tällä kertaa!