Tori, Sekä Sen Perinteet

by Hemron/ on 29 Oct 2014

Tori, Sekä Sen Perinteet

Torikaupustelijat, sekä torikokoukset, mistä kaikki on saanut alkunsa? Oletko koskaan kuullut edes sanaa torikokous? Noh, voin tämän asian sinulle selventää, jonka jälkeen pääsemmekin palaamaan suoraan asiaan. Torikokouksia järjestetään yleensä jääkiekko-otteluissa, maalin välittömässä läheisyydessä. Pienet kasvojen pesut hanskalla, kuuluvat myös tähän tapahtumaan.

Jos oikeasti puhutaan torikauppiaista, sekä toreista, voin avata hieman omia kokemuksia asian saralta. Kävin Egyptissä muutama vuosi takaperin. Valitettavasti. En ole missään päin maailmaa nähnyt yhtä agressiivista kaupankäyntiä, mitä Egyptissä. Ymmärrän kyllä turismikulttuurin, sekä heidän tarpeensa tingata kaikesta, mutta rajansa kaikella. Homma oli selkeää kusetusta, jossa ei ollut minkäänlaista moraalista häpyä. Kauppiaat saattoivat ottaa käsivarresta kiinni, vetäessään kohti kauppaa. Myös taksissa yritettiin huijata, antamalla väärin rahasta takaisin. Tästä suivaantuneena tietysti nostin melkoisen metelin voimajuoman avulla, jonka jälkeen kuski kuittasikin koko asian sanoen että ”se oli vitsi”. Niimpä niin.

Myös Turkki kuuluu samaan kastiin, missä torikauppiaat ovat erittäin agressiivia. Ok, tässä tapauksessa voimme tietysti puhua ”basaareista”, mutta sama asia kuitenkin. Mikäli pelkäät tinkaamista, tulee näistä lomakohteista sinulle erittäin kallis reissu. Kaikki hinnat ovat heti kättelyssä n. 3-5x liian isoja, joten suuta tarvitsee saada auki.

Suomalaisilla toreilla ei onneksi tätä ongelmaa ole. Suomalaiset torit itseasiassa ovat erinomaisia paikkoja tehdä ostoksia. Mikäli olet tuoreen ruoan ystävä, on tori sinun ystäväsi. Torilta saatat löytää vaikkapa juuri poimittuja perunoita, yöllä kalastettua lohta, siikaa, muikkuja, sekä lukemattomia muita tuoreita herkkuja!

Torit aukeavat yleensä aamulla aikaisin, jopa klo 06! Suomalaisella torilla ei myöskään tarvitse pelätä agressiivisia myyjiä, eikä sen pahemmin tingatakaan, mikäli ei halua. Hinnat ovat jo suhteellisen hyvin asettuneet aloilleen, mutta voithan silti yrittää tinkaamista, mikäli haluat! Ei olisi ensimmäinen kerta, kun saisit esimerkiksi vihanneskojusta alennusta, ostaessasi hieman isompia määriä ruokaa yhdellä kertaa. Torin elämää kuuluu myös olennaisena osana sosiaalinen kanssakäyminen. Voit esimerkiksi istahtaa kupposelle kahvia, sekä nauttia aamupalaleipäsi upeassa suomen suvisäässä. Mikäli käyt torilla usein aamuisin, on hyvin todennäköistä että tulet löytämään sieltä samoja naamoja päivästä toiseen!

Mikä sitten suomalaisesta torista tekee niin hyvän? Eiköhän se ole juuri tämä tuotteiden tuoreus, sekä helpot kauppakeskustelut. Ei tarvitse siis juurikaan stressata, senkun painelee vaan aamulla torgelille ja laittaa menemään! Itse kävin tuossa juuri eilen aamulla turun torilla hakemassa pakettiautollisen ruokaa. Lykästi nimittäin edellisenä iltana sen verran, että oli varaa! En puhu tietystikään vaimoni kanssa suoritetusta kanssakäymisesta (mitä ei tapahtunut), vaan pienestä netticasinolla käyneellä tuurilla. Mietein jo illalla, että mihin aikaa sinne torille pitäisi lähteä, ja kuinka paljon rahaa pitäisi varata. Olin jo melkein perumassa aikeeni, kunnes päätin avata vielä yhden pelitilin ilmaiskierrosdiilit.com sivuston kautta. Eipä siinä kauan tarvinnutkaan sitten pelailla, kun olinkin jo kotiuttanut yhteensä 500€ pankkitililleni!

Nyt on vaimokin tyytyväinen, sekä minulla kassit täynnä. Ruokaa. Jotka ostin torilta. Mikäli olisit esimerkiksi kiinnostunut työskentelemään toreilla, voit aina olla yhteydessä suoraan toimitukseen, sillä muutama tavarantoimittajammekin on päivätöissä juuri torilla. Onkin hyvä saada sinne suhteita, sillä saatat esimerkiksi merilohesta saada sievoisen alennuksen, mikäli tunnet oikeat ihmiset! Pitää muistaa, että esimerkiksi juuri Norjalainen Merilohi on erittäin kallista. Kilohinnat saattavat liikkua 20-40€ välissä! Huh huh, hurjia hintoja. Voithan tietysti itsekin yrittää näitä kalastaa, mutta ei tule olemaan kovin helppoa! Toivotamme sinulle onnea ja menestystä, mikäli torille jokunen aamu uskaltaudut!