Tietotekniikan Tulevaisuus

post thumb
YLEISET
by Hemron/ on 29 Apr 2016

Tietotekniikan Tulevaisuus

Kirjoitetaanpa hiukkasen tietokoneiden ja tietotekniikan kehittymisestä.

Nykyaikaisen tietokoneen kehitys alkoi sähköisistä laskentalaitteista ja kehitys on kulkenut rele- ja putkikoneista transistoritietokoneiden kautta mikrokontrollereihin ja mikroprosessoreihin..

Pikkuhiljaa tietotekniikka on vallannut enemmän ja enemmän jalansijaa ihmisten arjesta. Ilmiötä kuvaillaan muun muassa termeillä jokapaikan tietotekniikka, kaikkiallistuva tietotekniikka,, arjen tietoyhteiskunta ja ubiikk tietoyhteiskunta. Jokapaikan tietotekniikasssa tavarat ja laitteet kommunikoivat keskenään interaktiivisesti . Tulevaisuuden visio jokapaikan tietotekniikan osalta on olla ihmisten arjessa mukana keskeyttämättä arjen toimintoja tai häiritsemättä sitä.

Tietotekniikasta tulee entistä enemmän ihmisen apulainen tai paremmin sanottuna henkilökohtainen assistennti, joka muistuttaa asioista, hoitaa velvollisuuksia ja lisää nyky ihmisen vapaa-aikaa.

Tulevaisuuden tietokone saa ihmisen aistit ja alkaa ajatella ihmisen puolesta. Miltä kuulostaa, onko visio pelottava vai mahdollistava. IBM:n tutkijat tutkijat uskovat, että tietokoneet saavat seuraavan viiden vuoden aikana kognitiivisia kykyjä. Ne havaitsevat ympäristöään, oppivat siitä ja kykenevät tekemään sen perusteella päätelmiä. Ne alkavat siis matkia ihmisiä, paitsi että ne ovat paljon parempia. Tiedonkäsittelyä varten tietokoneet tulevat omaamaan kosketus-, maku-, näkö-, kuulo- ja hajuaistin.

Tulevaisuudessa voi olla myös niin että esimiehenäsi toimii tietokone. Daniel Barowy on kehittänyt automaattisen järjestelmän, joka kykenee jakamaan tehtäviä ihmistyöntekijöille joukkoistamisen avulla. AutoMan-niminen järjestelmä käyttää tehtävien jakamiseen esimerkiksi Amazon in Mechanical Turk -työtoria.

Ihmiskunta on tullut aikamoisen matkan jo eteenpäin tietotekniikan saralla ja seuraavat vuodet tulevat varmasti mullistamaan alaa ja laitteita vieläkin enemmän.