Nettisivujen Ja Näppäimistöjen Kehitys

post thumb
UUTISET
by Hemron/ on 05 May 2016

Nettisivujen Ja Näppäimistöjen Kehitys

Minulle annettiin haaste. Minun tuli pohtia, milloin oli ensimmäinen kerta kun käytin internettiä, ja miten, mihin tarkoitukseen käytin sitä. Nyt päätin kertoa teille, milloin oli minun ensimmäinen kertani internetin ihmeellisessä maailmassa. Tarina alkaa alakoulusta, jossa olin ensimmäisellä luokalla, kun meidän tuli pareittain mennä tietokoneelle, ja navigoida itsemme Internet Explorer -selaimen kautta oman koulumme kotisivuille. Muistan yhä, kuinka se oli myös ensimmäinen kerta, kun koskin tietokoneen näppäimistöön, ja kuinka jokaisen kirjaimen etsimisessä meni vuosikausilta tuntunut aika. Koulumme kotisivut olivat todella alkeellisen näköiset, mikäli verrataan nykyisiin nettisivuihin verrattuna.

Nettisivut ovat menneet eteenpäin todella paljon, mutta tietokoneiden näppäimistöt näyttävät merkeiltään lähestulkoon samalta, kuin parikymmentä vuotta sitten. Toki esimerkiksi kosketusnäytöllisiä näppäimistöjä on olemassa jo myös tietokoneissa, ja muissa elektronisissa laitteissa, mutta peruspiirteiltään näppäimistöt ovat täysin samanlaisia, kuin alkuaikoina. Älypuhelimissa on jo pitkään ollut saatavilla emoji-näppäimistöt, ja monet viestipalvelut, kuten Facebook, tarjoavat käyttäjilleen valittavia hymiöitä, vaikka niitä ei suoraan laitteen näppäimistössä näkyisikään.

Emojit ja erilaiset hymiöt onnellisen ja surullisen hymiön lisäksi ovat saaneet vanhemmat ihmiset, joille emojien käyttö on täysin uutta, käyttämään niitä täysin väärin. Totta kai monet pienet naamat, joista tuskin saa selvää, voivat olla hämmentäviä. Ajan kanssa kuitenkin voi oppia käyttämään niitäkin oikein. Asiassa on sekin puoli, että osa hymiöistä on toisille eri merkityksen omaavia, kuin toisille. Jokainen ihminen tulkitsee niitä täysin omalla tavallaan.

Tänään haastan sinut miettimään, milloin oli ensimmäinen kerta, kun sinä käytit internettiä! Jätä meille kommentti, ja kerro!