Helsingin Kauppatori

post thumb
TORIVIERAILUJA
by Hemron/ on 29 Nov 2016

Helsingin Kauppatori

Kauppatori Helsingissä on yksi Suomen tunnetuimmista toreista. syykin on selvä, sillä tämä kauppapaikka on paitsi vanha ja perinteikäs, se sijaitsee myös Suomen pääkaupungissa Helsingissä Helsingissä. Tällä perinteisellä kauppapaikalla voi edelleen tavata saariston kalastajia tai käsityöläisiä myymässä omia tuotteitaan ja monet heistä ovatkin saapuneet paikalle veneellä. Tarjolla on myös runsaasti erilaisia ruokailuvaihtoehtoja, kuten paistettuja muikkuja, muurikka lettuja, tuoreita munkkeja tai erikoisuutta kaipaaville savustettuja nahkiaisia, unohtamatta tietenkään savutettua poron lihaa, suomalaisia sienituotteita ja villimarjoja.

Kauppatorilla on myös runsaasti myynnissä Suomalaista käsityötä, kuten vaikkapa huovutettuja tuotteita, pitsiä, puutuotteita ja runsaasti erilaisia neulottuja tai nahkaisia tuotteita. Valikoimaa löytyy siis runsaasti ja kauppatorille kannattaakin varata reilusti aikaa. Kauppatorin telttakahvilat ovat avoinna myös talvisin, joten ihanasti lämmitettyyn kahviteltaan kelpaa pistäytyä kovemmallakin pakkasella. silloin tuore kahvi ja pulla maistuvatkin erityisen hyviltä.

Aivan kauppatorin lähettyvillä sijaitsee myös Helsingin vanha Kauppahalli, joka on myös todella käymisen arvoinen kohde. Tämä upea kauppapaikka on avattu jo 1888 ja on siitä alkaen palvellut Helsinkiläisiä tarjoten upeita makuelämyksiä ja lämmintä tunnelmaa. Hallissa on yhteensä 120 myyntipaikkaa ja valikoimiin kuuluu niin liha-ja kalatuotteita, eriliaisia juustoja, viinejä, kahveja, kasviksia, hedelmiä ja sushia sekä paljon paljon muuta. Yhtälailla kuin kauppatorille, kauppahalliinkin kannattaa varata runsaasti aikaa ja välillä vaikka istahtaa alas nauttimaan hallin ainutllatuisesta ja upean historiallisesta tunnelmasta.

Kauppatorin läheisyydestä on mahdollisuus hypätä myös Hop on Hop off- bussien kyytiin ja päästä näin kiertelemään Helsinkiä hieman laajemmaltakin alueelta.

Kaiken kaikkiaan Helsingin kauppatori on todella käymisen arvoinen paikka, jossa vierähtää helposti vaikka koko päivä.